Cum donatorii noștri au fost generoși și în anul 2012, am decis, în afară de acoperirea necesităților proiectelor umanitare în care suntem implicați deja (Valea Părului și Centrul „Sf. Arhangheli” – Slobozia/Giurgiu), să oferim din preaplinul nostru și altor familii în nevoie. Astfel, după o selecție atentă a solicitărilor, suma de 7.000 de lei a fost alocată din bugetul Pro-vita București următoarelor acțiuni speciale de Crăciun:
În colaborare cu Asociația Demnitatea Națională, Pro-Vita București a sprijinit două familii din Timișoara cu alimente de bază (făină, mălai, ulei, ouă, preparate din carne), dulciuri, rechizite și încălțăminte de iarnă. Una dintre familiile ajutate este compusă dintr-o bunică și trei nepoți, pe care bătrâna reușește, în ciuda lipsurilor materiale, să îi crească admirabil. Ne-a atras atenția și ne-am bucurat să putem ajuta și un tată care își crește singur fiica în vârstă de 8 ani, după ce a recuperat-o din gheara traficanților de persoane, unde fusese vândută chiar de „rude”. Cu câteva zile mai devreme, aceleași asociații organizaseră un transport umanitar pentru copiii sârbi din Kosovo. Ca să mai uite de zgomotul armelor de foc, copiii de acolo au primit conserve, lapte praf și dulciuri.
O altă acțiune a fost organizată în București, împreună cu Alianța Națională. Au fost selectați doi beneficiari: Mihail Ioan Oncioiu, de 3 ani, din Ploiești – copil cu autism și aflat sub terapie intensă – și Alexandru Nechita, de 9 ani, de loc din Iași, care a suferit deja 33 (!) de intervenții chirurgicale pentru corectarea unor malformații la membre. Copiii au primit, fiecare, produse de trebuință și bani, ca o contribuție pentru tratamentele foarte costisitoare.
Centrul social din comuna Dor Mărunt, jud. Călărași, administrat de Primărie și de Asociația „Împreună pentru ei” a primit de la Pro-vita București un sprijin pentru copiii de a căror grijă poartă.
Au mai primit sume de bani:
- Alexandra Medeșan, din Mediaș, o prietenă mai veche a asociației, o tânără foarte inimoasă dar cu dificultăți enorme (bolnavă de scleroză în plăci), aflată sub tratament permanent.
- V. N. din București, o femeie muncitoare, dar singură, cu un copil bolnav de epilepsie și o situație critică.
- Ramona Moraru din Mehedinți, adevărată mamă-eroină care crește 10 copii într-o familie românească model, dar ajunsă de sărăcie și greutăți.
Mulțumim mult celor care au făcut posibile toate acestea!